Google Hacking: Συλλογή πληροφοριών, μυστικά δεδομένα κλπ.

Το Google Hacking Database είναι ίσως το καλύτερο "tool" για τον εντοπισμό μυστικών πληροφοριών από κάθε χώρα της επιλογής σας. Μπορούμε να βρούμε πιστωτικές κάρτες, απεσταλμένα emails, κωδικους πρόσβασεις, βάσεις δεδομένων και ότι άλλο υπάρχει στο internet που οι στόχοι δεν θέλουν να τα έχετε στα χέρια σας.

Στο παρακάτω link θα βρείτε ένα PDF Book για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε πως λειτουργει το Google Hacking Database.


Ας πάμε στο google.com και ας πούμε ότι είμαστε cyberspy ( ηλεκτρονικός κατάσκοπος ) της NSΑ και η δουλειά μας είναι να βρούμε τόνους από διάφορες πληροφοριές από μια χώρα π.χ Ρωσία. 

Αφού πάμε στο google. θα γράψουμε ( filetype:xls site:ru ) Το filetype είναι η κατάληξει ενός εγγράφου όπως και το pdf, txt κλπ. το site:ru είναι η κατάληξει διαδικτύου μια χώρας. Της τουρκίας είναι tr οπότε άμα θέλουμε να ψάξουμε τουρκίας θα βάζαμε site:tr. Αφού βάλουμε το παραπάνω dork filetype:xls site:ru

Πάρα πολλά αποτελέσματα όπως μπορεί να δεί κάποιος. Άμα πατήσουμε μερικά από αυτά θα μας κάνει download και μετά πολύ απλά open το xls με το "xls viewer online" just google it 😎 

Για τέτοιες πληροφοριές όπως είδαμε παραπάνω filetype:xls ( μπορείτε να βάλετε και άλλες καταλήξεις όπως .doc, sql , txt κλπ ) και site: tr ( Τουρκία , ru = Ρωσία ). Τις καταλήξεις κάθε χώρας μπορείτε να τις βρείτε στο google γράφοντας π.χ Turkey Internet domain.

Τώρα ας ψάξουμε για πιστωτικές , SSN data και διάφορα προσωπικά δεδομένα. ( εδώ δεν μπορούμε να δίξουμε τι search command έχουμε δώσει αλλά άμα κάποιος διαβάσει το βιβλίο στην αρχή του άρθρου που δώσαμε με link και ασχοληθέι με το Google Hacking Database θα μπορεί να βρεί ότι θέλει για όποια χώρα θέλει.




Tο Google Hacking Database θέλει προσπάθεια και διάβασμα για να καταλάβετε τι κάνει το κάθε tag για να βρείτε ότι θέλετε. Διαβάστε και το book στην αρχή του άρθρου αλλά κάντε και μόνοι σας κάποια search και διαβάστε πολλά άρθρα.