Scan ένα ολόκληρο δίκτυο ενός website.

Λοιπόν, Υπάρχουν πολλά προγράματα στο internet για network scanning. Εμείς θα χρησημοποιήσουμε το πιό γνωστό που είναι το Nmap ( Zenmap με γραφικό περιβάλλον ). Κατεβάζοουμε το zenmap ΕΔΩ


Αφού το κατεβάσουμε και το κάνουμε install και run είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε target. Για αυτό το tutorial θα χρησημοποιήσουμε το egm.gov.tr που είναι η επίσημη τουρκική αστυνομία. Πάμε στο https://check-host.net/ και κάνουμε paste το egm.gov.tr. Αφού το κάνουμε paste πατάμε το κουμπί Info. 


Πέρνουμε ( copy ) την ip που μας εμφανίζει και πάμε στο Zenmap και την κάνουμε paste βάζοντας /24 στο τέλος της ip.


Με το να βάζουμε /24 στο τέλος της ip ( χωρίς κενό. ολα κολλημένα ) αυτό μας δίνει την δυνατότητα να σκανάρουμε όλο το δίκτυο και όλους τους υπολογιστές που βρίσκονται πάνω του. Πατάμε start από τα δεξιά και περιμένουμε να τελειώσει. Άν θέλουμε πιό deep scan και μεγαλύτερης διάρκειας μπορούμε να επιλέξουμε <<Slow comprehensive scan>> στο "Profile:" το οποίο θα μας βγάλει περισσότερα αποτελέσματα.


Μετά από 30 λεπτά το scan έχει σταματήσει. Βλέπουμε όλα τα results από τα αριστερά του zenmap και στην κεντρική σελίδα πιό αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτά. Τώρα πρέπει να ψάξουμε όλα αυτά τα αποτελέσματα ξεχωριστά για να βρούμε κάποια πόρτα που θα μας δώσει πρόσβαση στο σύστημα ανάλογα με τις ip's και τις πόρτες. Happy Searching.